ARA I AQUÍ: La Fira d’entitats, 18 anys en marxa

mayo 18, 2018
firaentitats2018

 

Per Biel Massot i Muntaner.-


 

Marratxí, V ’18

El 20 de maig de 1999 va tenir lloc a Pòrtol la primera Trobada d’Entitats Ciutadanes, això vol dir que el proper diumenge, també dia 20 de maig, farà 18 anys de la seva posada en marxa. Tota una proesa, tenint en compte que parlam d’un poble -o d’un municipi- on, històricament, costa que les iniciatives aguantin. Enhorabona, doncs.

Fa 18 anys que es va iniciar, però -malauradament- no podem parlar de 18 edicions ja que, per diversos motius, hi ha hagut alguns anys que no s’ha celebrat. Sempre, això sí, per iniciativa i organització dels Escoltes. Fa tres anys, precisament, que na Cate Serra -cap entitats6xxxde Pioners/Caravel·les- i en Marc Salom -Ruta- se’n cuiden. I és aquest que ens ha explicat que dia 20, a partir de les 10 i fins a les 14 h.des de la plaça de l’Església de Pòrtol fins al Cine hi ha programades tota una sèrie d’activitats. Endemés de la Fira en sí -amb la participació d’una vintena d’entitats- hi ha programat una batucada de Kalemba, passacarrers dels Dimonis, classe de zumba i una ballada popular amb Terra Roja. A més a més hom recupera un mercadet infantil, que feia uns anys que no es feia, per a que la gent menuda pugui gaudir de vendre i comprar. D’altra part hi haurà un castell inflable a la plaça de l’Església i els Escoltes faran tot tipus de tallers (com “punts de llibre”, entre d’altres).

A tall general, l’Ajuntament hi col·labora cedint l’espai i aportant suport logístic (seguretat, tall de carrers…)

entitats8 copiaFinalment cal destacar el dinar de paella que els mateixos Escoltes organitzen a les 14 h.a la plaça de can Flor per a tothom que hi vulgui participar. Paella, beguda i postre sense haver de dur plat, tassó ni coberts; tot per 8 euros. Cal reservar el tiquet a can Pinet, al forn Garau o al mòbil 628061425. Òbviament, fins al darrer moment és mal de dir, però seguint la tònica dels darrers anys els organitzador preveuen una assistència de més de 250 persones.

I això no és tot. Enguany, endemés, hi una important novetat: la Pre-Fira d’Entitats. Serà el dia abans, dissabte 19, a les 22 h. a can Flor i consistirà en un concert amb un grup de rock local (Steel Cloud), un de fora poble (Madòna) i un dj (Marc Salom). Hi haurà servei de bar a preus populars. Com podeu veure, entre un i altre dia, la bulla està servida. Què més es pot demanar? Per molts d’anys!!

Fotos: Escoltes Soca-Arrel

entitats3 copia

entitats1Entitats participants

Soca-arrel (organitzador)

AAVV. La Pua

Bàsquet sa Cabaneta

Betlemistes de Pòrtol

Can Xic

Casal Solidari

Associació “Fullarasca” (es Garrovers)

Espai de cultura “Ciutadà Il·legal”

Club Dos Temps clàssica Balears (motos)

Confraria Mare de Deu del Carme

Dimonis de Fang

Donants de Sang

Major 82, Espai d’Activitats musicals (escola de Mca)

Escoleta Es Ferrerets

Espais Joves de Marratxí

Festes de Pòrtol

Kalemba Percussió

Little Paper (papereria St Marçal)

Motos Històriques de Mallorca

Obra Cultural Balear

Protecció Civil de Marratxí

Terra Roja agrupació (ball de bot)

Club Volei Pòrtol

Xeremiers de Marratxí

Zumba Pòrtol

Tupperware Marratxí

Som Energia (Acupuntura) [entitat únicament col·laboradora]

 

Compartir noticia en redes sociales?
Facebook Twitter

Escribe un comentario

(*Opina y comenta siempre desde el respeto. Sin insultos, ofensas, descalificaciones personales y/o injurias. www.diariodemarratxi.com se reserva el derecho a no publicar comentarios inapropiados, contrarios a las leyes o lesivos. )

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos necesarios están marcados *

Puedes usar las siguientes etiquetas y atributos HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>