jueves, octubre 21, 2021
spot_imgspot_img
InicioMALLORCAPREMSA FORANAFira de Teatre, Reïna, Mites… i més coses

Fira de Teatre, Reïna, Mites… i més coses

Retalls de Premsa Forana

Biel Massot i Muntaner


( Cent per Cent, 908)


Fira de Teatre/1


S’ha presentat la seva XXVI edició. L’editorial de la revista comenta: «Manacor es manté un any més i una temporada més com una de les places segures del món de l’art dramàtic al país. Amb un públic d’una cultura teatral reconeguda, amb unes instal·lacions versàtils i aprofitades fins al darrer racó, i amb una programació extensa i intensa reblida de varietat i de qualitat, la Fira de Teatre de Manacor ha esdevingut un referent no sols a Mallorca sinó arreu dels Països Catalans». Una immillorable presentació…
(Cent per Cent, 908)

Fira de Teatre/2


A la primera part de l’anomenada ‘Temporada Gran’ s’hi han programat un total de 30 obres, de les quals s’arribaran a representar 38 funcions. És un fet remarcable que aquests muntatges integren totes les disciplines escèniques, tot i que, com és natural, hi predomina de forma important el teatre. Hi ha a més, dansa, circ i música.
(Antoni Riera, Cent per Cent, 908)

Nou disc de Reïna


Grup musical manacorí, guanyadors del Sona9, portada de la revista Enderrock. Expliquen que amb el temps «a part de créixer, canviar com a persones i canviar d’objectius, també amb el temps hem descobert molta música, molts estils i maneres de funcionar d’altres grups i artistes amb els quals ens hen sentit identificats i hem intentat dur a terme».
En relació al contingut del nou treball, «Art Marcial», diuen: «La majoria de les cançons del disc ja varen ser cançons que vam escriure pensant en el disc, cercant que cadascuna tengués una vida pròpia i que es complementassin totes tant com es pogués». I afegeixen: «És un disc que ja vam plantejar com a tal. Volíem que entre les cançons hi hagués molts d’elements en comú, ja sigui per la temàtica de les lletres, per l’estil o per la producció, però que totes aportassin la seva força al disc en conjunt. També volíem que fos una mena de viatge d’estils (…) hem intentat que s’hi trobin registres molt diferents, des de cançons animades amb molta instrumentació a cançons més tranquil·les i despullades. Simplement perquè el disc no es fes gaire avorrit».
(Antoni Riera, Cent per Cent, 908)

Reïna/2


La glosadora Maribel Servera els dedica la dècima setmanal que, en aquest cas, diu així:

Un grup de pop excel·lent
que enceta la trajectòria
i que s’acosta a la glòria
d’esdevenir referent.
És un goig veure el jovent
que té empenta i compromís.
Manacor és un degotís
d’artistes de tota mida
que amb el seu art donen vida
i que fan créixer el país.
(Cent per Cent, 908)

Mites a emParaular


Els mites, aquestes històries antigues, clàssiques, que ens acompanyen des de l’inici del temps, centraran enguany el Festival emParaular, que arriba a la cinquena edició dedicat una vegada més a indagar en les formes de la narrativa oral.
Al Festival hi haurà una part clarament definida pels mites grecs (com Aquil·les, Odisseu o Orfeu), però també una conferència glosada i un muntatge basat en la figura de Rafela Servera «Calona», contadora de rondalles que va ajudar Antoni M. Alcover a configurar el corpus de contarelles i que ha estat definida com «la darrera Homer de la història».
(Antoni Riera, Cent per Cent, 908, Manacor, 10 IX ’21)

Compartir noticia en redes sociales?
Facebook Twitter
ARTÍCULOS RELACIONADOS

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí

spot_img

Últimas noticias

Comentarios