domingo, octubre 24, 2021
spot_imgspot_img
InicioMALLORCAPREMSA FORANAFires, Jazz, Costa i Llobera… i més coses

Fires, Jazz, Costa i Llobera… i més coses

Retalls de Premsa Forana

Biel Massot i Muntaner


( Sa Plaça, 401 )


Cada fira és un món


Així titula la crònica que fa el col·laborador Bartomeu Nigorra. I ho justífica de manera molt lògica: «Entram en temps de tardor i, en any normal, hauría d’iniciar-se la temporada de fires per la Part Forana de Mallorca. Però com tots sabem que la normalitat és relativa en temps pandèmics com els nostres, les incerteses dels firaires -ja siguin venedors, compradors o simplement passejadors- és més que evident. La pregunta que molta gent es fa és: al teu poble faran la fira com sempre o l’han suspesa? I les respostes poden ser tan variades com colors hi ha en el món. Qui deia que les fires se semblaven totes ara pot rectificar, cada fira és un món. O més ben dit, cada ajuntament és un món».
(Sa Plaça, 401)

Parets, «primer homenatge»


Dins les festes de Sant Miquel de Campanet té lloc «el primer dels reconeixements públics» que aquest poble fa a qui fou rector de la seva parròquia. Ultra la seva tasca d’investigador i recol·lector de notícies relacionades amb la Música a Mallorca, aquest homenatge «vol mostrar el Parets més humà i proper als veïns i feligresos, un perfil que anirà a càrrec de Joan Pons, un estret col·laborador del rector al municipi». Tanmateix la vessant de documentalista també es tractarà: «Miquel Àngel Tortell de la Fundació ACA, traçarà el perfil de l’investigador musical i la tasca aportada a la Fundació ACA i al Centre de Recerca». La vasta tasca investigadora del mossèn serà comentada pels estudiosos Pere Estelrich i Francesc Vicens. Finalment, «l’acte es clourà amb diferents actuacions musicals, on l’orgue serà un dels protagonistes de la mà d’Arnau Reynés, que comptarà amb la soprano Inès Mas (…) Clouran la festa homenatge els sons de la música popular amb les xeremies i flabiols a càrrec de Pere Joan Martorell, Arnau Rebassa i Pep Tomeu Pons».
(J.P., Sa Plaça, 401)

Latin Habana Jazz


És el títol de l’exposició que l’artista Miguel Sarasate (Zaragoza, 1952) té a Alcúdia amb motiu del XXI Festival «Alcúdia Jazz». Quan li demanen si Gargallo podria ser un possible referent seu, diu: «No tenc referents, ni em preocupa. Si vengués al meu estudi, potser, en les meves obres, trobaria referències a Brancusi, a Chillida, a Oteiza… Crec que és un problema dels conversadors d’art que tenen la necessitat de posar etiquetes a les obres. Jo estic conforme amb el que faig. Som una persona normal i corrent, molt inquieta».
(Aina Vives, Sa Plaça, 401)

Costa i Llobera


L’any 2022 serà l’any el seu any, amb motiu del centenari de la seva mort. Dia 8 d’octubre es proclamarà L’any Miquel Costa i Llobera a la biblioteca de can Llobera de Pollença. Tant l’Ajuntament d’aquest poble, com el Bisbat de Mallorca, com la Fundació Rotger Villalonga duran a terme un seguit d’activitats i actes tant institucionals com culturals per fer valdre i donar a conèixer la trajectòria i la personalitat del sacerdot i gran poeta en llengua catalana.
(A.V., Sa Plaça, 401)

Rafel Llobet dimiteix


Fins ara regidor de Cultura i Esports de Consell, després de 14 anys d’estar al consistori ha presentat la dimissió per motius personals. Llobet [veïnat des Pont d’Inca des de molt jove] també fou regidor de MARRATXÍ mentre va ser resident a aquest municipi.
(Sa Plaça, 401, sa Pobla i comarca, 24 IX ’21)

Compartir noticia en redes sociales?
Facebook Twitter
ARTÍCULOS RELACIONADOS

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí

spot_img

Últimas noticias

Comentarios