miércoles, septiembre 29, 2021
spot_imgspot_img
InicioMALLORCAPREMSA FORANAOlimpíades, Flors, Carlos Zayas, Amic Parets... i més coses

Olimpíades, Flors, Carlos Zayas, Amic Parets… i més coses

Retalls de Premsa Forana

Biel Massot i Muntaner


(Sa Veu, 1681)

Un solleric a les Olimpíades

La secció «Tres pinzellades» destaca Joan Lluís Pons, «un exemple d’esforç i constància» que competirà a Tòquio. En concret, el Setmanari diu: «Per segona vegada, el nedador solleric Joan Lluís Pons acudeix a uns Jocs Olímpics. Fa cinc anys va ser a Rio i ara competeix a Tòquio. S’ha convertit en l’esportista solleric que més amunt ha arribat en la seva carrera. Ja ho era fa cinc anys i la seva progressió, esforç i constància durant tot aquest temps l’ha fet mereixedor d’una segona oportunitat. Ningú més que ell, i potser els seus companys i la família, saben la duresa del camí. Són molts els que ho intenten i pocs els que tenen les condicions necessàries per aconseguir una proesa d’aquestes característiques(…)».
(Sa Veu, 1681)

@ 33 un solleric -33 WhatsApp Image 2021-08-04 at 17.58.24

Baixa la intensitat de l’ajut social

Es produeix amb l’inici de la temporada turística d’estiu. La reactivació econòmica ha implicat la generació de llocs de feina i per a moltes persones ha suposat deixar de dependre de l’ajut social. En concret, la demanda d’ajuda social que ha rebut la Creu Roja ha caigut un 30% a Mallorca per la reactivació del mercat laboral. Amb tot, a Sóller, la demanda d’ajuda a la institució ha registrat un descens del 20%, una xifra sensiblement inferior a la mitjana insular. Es tracta d’una dada similar a la que presenten altres municipis de l’illa com MARRATXÍ, Alcúdia o Inca, però inferior al 50% de reducció de les peticions d’ajuda que ha registrat Palma, el 40% de Felanitx o el 30% de Capdepera.
(JM, Sa Veu, 1681)

Entre flors

@ 33 entre flors WhatsApp Image 2021-08-04 at 17.58.24

Margarita Gerlinger, francesa, fa 34 anys que es dedica al negoci de les flors a l’única floristeria de Sóller. Enguany es retirarà i cerca relleu.
Ens explica: «Jo sóc delineant de professió. Però quan vaig venir, el meu marit em va dir que aquí una dona no trobaria un lloc de treball d’aquesta professió. Per això vaig optar per l’ofici de florista». Després d’explicar altres coses sobre l’ofici, assegura: «Jo no sóc cap artista, sinó que sóc una persona que aprèn, escolta i mira. Però, naturalment, cada un té una manera de veure les coses i d’aquesta manera cada un treballa a la seva manera». Quan li demanen com ha de ser un bon ram de flors, contesta: «Depèn del gust de cada persona. Les persones han d’escollir una mica el color i el tipus de flor que volen. Cada flor és diferent. Per exemple, hi ha flors que expressen més, altres que expressen menys… I el color, que també és molt important». Petits detalls de la vida…
(Joan Vicens, Sa Veu, 1681)

Carlos Zayas, memòries

@ 33 Carlos Zayas WhatsApp Image 2021-08-04 at 17.58.24

Aquest biniaraixenc d’adopció, a punt de fer els 88 anys d’edat, va presentar el llibre «Memorias de un aristo(á)crata: una vida antifranquista, socialista y ecologista». Aquesta obra recull especialment la vida política del seu autor, lluitador contra la dictadura de Franco des dels anys 50. Parla endemés de la seva vida com a diputat constituent del PSOE. L’ecologisme és l’altra gran bandera de la seva vida: Ha contribuït a la lluita contra el canvi climàtic a través de la reforestació que s’ha duit a terme a la finca de Son Torrella, propietat de la família, on s’han plantat i mantingut uns 60.000 arbres. El periodista i professor de Periodisme, Javier Mato, va ser l’encarregat de presentar l’acte.
(RVS, Sa Veu, 1681)

Joan Parets

@ 33 Mn.-Joan-Parets-i-Serra-1024x768

La plana de «Veu comarcal» dedicada a Bunyola, fa ressò de la desaparicíó física d’aquest Amic mossèn de 80 anys d’edat que fou cofundador de la Coral Polifònica i de la revista Es Castellet. El sacerdot -continua dient la Redacció-, nascut a Santa Maria del Camí, es va estrenar com a vicari a la parròquia de Sant Mateu de Bunyola. Fou durant la seva estada al poble on va demostrar la seva faceta més cultural (…) És recordat com un home proper, receptiu i molt feiner en tots els projectes que va impulsar.
(Sa Veu, Sóller, 1681, 23 VII ’21)

Compartir noticia en redes sociales?

Facebook Twitter

ARTÍCULOS RELACIONADOS

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí

Publicidadspot_img
spot_img

Últimas noticias

Comentarios

Compartir noticia en redes sociales?
Facebook Twitter