miércoles 08 diciembre 2021
spot_imgspot_img
InicioMALLORCAPREMSA FORANARampa marítima, Distinció, Percutró, Canvi horari… i més coses

Rampa marítima, Distinció, Percutró, Canvi horari… i més coses

Retalls de Premsa Forana
Biel Massot i Muntaner(Llucmajor de Pinte en Ample, 445)

S’Estanyol

D’aquest llogaret mariner, Ports de les Illes Balears va aprovar inicialment l’ampliació de la rampa situada al costat del seu Club Nàutic, ampliació que quintuplica la superfície de la instal·lació actual. En el ple d’octubre la portaveu de Més per Llucmajor, Maria Barceló, va defensar una proposta que demanava el posicionament de l’Ajuntament de Llucmajor contra l’esmentada rampa. La proposta va ser aprovada amb el vots a favor (15) de PP, Més, Ciudadanos, Llibertat Llucmajor, Unides Podem, ASI i els exregidors de Vox. El PSOE (5) -de forma sorpresiva (…o no?)- es va abstenir.
(Ll. de P.en A., 445)

Miquel Cardell

Va rebre la distinció Memorial Antoni Mañogil, que atorga l’Associació Gegantera per premiar la trajectòria de persones o entitats destacades per la seva aportació sociocultural al municipi de Llucmajor.
Miquel Cardell és periodista i ha publicat nou llibres de poemes, ha col·laborat o col·labora amb un seguit de publicacions. És habitual la seva intervenció en activitats culturals, lectures poètiques, conferències i taules rodones. «És per tot aixó i per la seva facilitat com a comunicador que ha estat mereixedor d’aquesta menció honorífica».
(Coloma Julià, Ll. de P.en A., 445)

Percutrò

Es tracta de la versió adulta dels grups de nins i joves que dirigia Andreu Burguera a l’escola de l’Associació Amics de la Música, de Llucmajor. Després de 18 anys acaba, entre d’altres coses, com diu el mateix director, perqué «el grup ha arribat al màxim de la seva capacitat, li hem tret tot el suc possible. Sóc partidari de donar fi als projectes quan interiorment sent que ja no hi puc aportar més, però és que a Percutró li hem aportat, tots, molt més que el 100% de nosaltres mateixos».
Com recorda el mateix Burguera «el grup va començar com una curolla momentània que finalment ha durat 18 anys (…) Un grup de persones amb moltes ganes de disfrutar de fer música i hem aconseguit un so peculiar i un repertori propi de grups professionals i de grans icones de la música popular arreu del món».
(R.F., Ll. de P.en A., 445)

Ginés Sáez

Fins ara regidor de C’s, abandona Ciudadanos al cap de dos anys, segons explica «per respecte als meus companys que continuen defensant Ciutadans, vaig decidir que la meva sortida seria sense fer públiques crítiques o exposició de motius. Cosa que sí he fet internament. Per això (…) simplement puc al·legar motius personals».
No fa comptes tornar l’acta de regidor, com li demana el partit, perquè «consider que jo no he canviat, som el mateix de fa dos anys. El que ha canviat és el partit, Ciutadans, que ja no és el Ciutadans al qual em vaig afiliar (…) Des del meu punt de vista, Ciutadans enlloc de cercar complots d’altres partits, s’hauria de demanar per què se’n va tanta gent del partit».
Com a membre de l’equip govern, si el batle li segueix atorgant la confiança, continuarà com fins ara amb les àrees de les quals és regidor: Innovació, Turisme, Festes i Transparència.
(Maties Garcias, Ll. de P.en A., 445)

Canvi d’hora

L’amic Miquel Cardell, a la seva secció ‘Quaderns del Fum Major’ tracta de diversos temes d’actualitat, encapçalant l’article amb unes reflexions sobre el canvi d’hora que segurament són compartides per molta gent. Parlant del passat dissabte de Tots Sants diu: «També és el primer matí després del canvi d’hora i el cos remuga perquè el ritme del món de cop contradiu el seu avès i les seves rutines funcionals: és el jet lag horari, que em tendrà desbaratat una setmana llarga i que és, dos cops a l’any, una de les conseqüències del canvi d’hora d’utilitat econòmica dubtosa i que fa una temporada que ens diuen des de la Unió Europea que serà el darrer, bono, o no. Fa temps que em deman si la seva utilitat principal no serà deixar clar qui comanda i qui creu, per arbitràries i molestes que siguin les conseqüencies d’aquest poder i d’aquesta submissió». Ho subscric íntegrament.
(Llucmajorde Pinte en Ample, 445, XI ’21)

Compartir noticia en redes sociales?
Facebook Twitter
ARTÍCULOS RELACIONADOS

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí

spot_img

Últimas noticias

Comentarios