Setmanari Sóller

junio 20, 2021
@ WhatsApp Image 2021-06-19 at 14.52.07-

Retalls de Premsa Forana

Biel Massot i Muntaner


 

El Setmanari Sóller és el degà del periodisme forà mallorquí. Fou fundat el 1885 per Joan Marquès i Arbona. Actualment fa part del Grup Serra i, per tant, és germà de capçaleres tan venerables com la Última Hora i el Majorca Daily Bulletin, o del digital Diari de Balears. Actualment el dirigeix la periodista Francesca Marí i fins fa poc en tenia cura Lluc García, avui feliçment jubilat, tot i que segueix col·laborant.

Entre les diverses seccions que presenta setmana rere una altra, cal fer menció dels obituaris, signats per Josep A. Morell, que sempre donen a conèixer vida i virtuts de les persones que han passat a millor vida aquells dies: «Catalina Ordinas Sastre, una dona decidida», «Joan Rullan Morell, home del camp», «Bel Reynés Marcús, esposa i mare exemplar», «Catalina Noguera Trias, sempre a punt per ajudar», «José Ramon Fernández, home conegut»… són uns exemples, mostra de la gran habilitat de l’autor per destacar les facetes positives de cada persona… També la clàssica secció d’aquesta publicació: «Els col·loquis del dissabte» del mestre escriptor Miquel Ferrà i Martorell… I igualment una secció ben sucosa: «Parlem de cuina», del mestre cuiner Juan A. Fernández que ens il·lustra sobre les mil possibilitats que ofereix l’art del fogons.

@ WhatsApp Image 2021-06-19 at 14.52.07

Horabauxes musicals

Fixau-vos en la parauleta «Horabauxa». Neologisme, evidentment. Trob que és un títol ben trobat… D’aquest tipus de jocs de paraules que diuen un parell de coses amb un sol mot. Es tracta d’un cicle d’activitats musicals que va tenir lloc el passat mes de setembre, organitzat per l’Associació de Músics de Sóller. Música en directe que va anar molt bé per confortar l’esperit en plena època de pandèmia, guardant totes les prevencions corresponents de tapaboques, distàncies i horaris.

IBI comparat amb Marratxí

Resulta que l’Impost de Bens Immobles de Sóller és el més elevat de Mallorca. La darrera valoració és de 2012 i el seu coeficient és de 0,75. En el quadre comparatiu que treuen, Marratxí té un coeficient de 0,44, en valoració de 2009. Mentre, el més baix de l’illa correspon al municipi de Petra, que aplica un 0,4 en sòl urbà i un 0,3 en rústic.

Augment de turistes

Com a municipi eminentment turístic, aquest mateix mes de juny, Sóller ja espera una quantitat respectable de viatgers. Després de mesos aturat, s’ha tornat posar en marxa l’entranyable tren que parteix de la plaça d’Espanya i des de l’Associació Hotelera de Sóller compten que el 90% de la planta hotelera estarà oberta a partir de la primera setmana. A poc a poc…

CAROB presenta un nou producte

L’empresa CAROB -ubicada a Marratxí- fabricant de goma de garroví -que serveix per a gastronomia, cosmètica i farmàcia-, ha presentat un nou producte obtingut a partir de la selecció de llavors de garrova. La principal utilitat d’aquest producte, més efectiu perquè n’empra poca quantitat, serà bàsicament alimentària.

Compartir noticia en redes sociales?
Facebook Twitter

Escribe un comentario

(*Opina y comenta siempre desde el respeto. Sin insultos, ofensas, descalificaciones personales y/o injurias. www.diariodemarratxi.com se reserva el derecho a no publicar comentarios inapropiados, contrarios a las leyes o lesivos. )

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos necesarios están marcados *

Puedes usar las siguientes etiquetas y atributos HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>