lunes, octubre 18, 2021
spot_imgspot_img
InicioMALLORCASUCESOSUna fotoqueja muy argumentada de una vecina de Pòrtol

Una fotoqueja muy argumentada de una vecina de Pòrtol

Publicamos la fotoqueja de una vecina de Pòrtol que nos envía una copia de una carta que envió al Ayuntamiento de Marratxí, por este motivo la reproducimos textualmente:

Som una al.lota que viu a Pòrtol, a les cases noves de Sa Torre al Carrer Jaume Balmes.

Davant ca nostra tenim la zona verda de Sa Torre, i tenc constància ben certa que la zona verda pertany a l’Ajuntament.
Però sa veritat que verda no ho és gaire i tampoc està massa cuidada per no dir gens.

Tenim una petita zona amb dos bancs i amb gravilla on sa gravilla està repartida per tota l’acera i voltants.

També tenim una zona amb gravilla devora sa Torre i una figuera amb dos maresos ben xulos per seure a la fresca els dies de sol, però el problema es que ambdos llocs son el ”pixadero i cagadero” (perdonau per l’expressió) de tots els cans dels voltants on molts deixen els excrements al terra. I molt agradable seure-hi no ho es, vos ho puc assegurar.

A part, la gravilla de la zona de sa Torre està també escampada.
Ara a la tardor sabem que la figuera perd les fulles i sempre està ple de fulles per tot i a l’estiu tot està ple de figues al terra. Considerant que es fa poc net per la brutor que genera en aquestes estacions concretes.

Ah si! Després tenim una zona molt amplia amb una mata molt grossa però que el terra està ple de cadells, on els cans no hi poden passejar perquè es fan mal a les seves potes i els al.lots no hi poden colcar en bicicleta perquè es foraden les seves rodes.

Amb tot això vos vull dir que trobam que està molt abandonada la zona. A Pòrtol hi ha poques zones verdes (per no dir que no n’hi ha més que aquesta!!) i no està de més cuidar-la i plantejar-la que sigui útil pels portolans.

No deman que es faci un parc infantil pels al.lots, ni tampoc vull que es faci un pipi-can, simplement adequar-la a poder emplear-la i sigui atraient per a les persones, i no sigui una esplanada plena de cadells que es fa net cada molts de mesos.

No fa falta fer una gran inversió, fer ben net de cadells i posar plantes que el seu manteniment sigui poc, fer més útil la explanada fent un caminoi o alguna cosa

Sa Torre la varen restaurar perquè és un bé que s’ha de conservar, pues el pomo de sa porta no hi és perquè el varen robar i ningu l’ha reposat. O fa anys va tenir un acte bandàlic i varen pintar unes lletres a sa pedra i ningu ho va llevar, menos mal que el temps i la humitat que té ho ha esborrat.
No estaria més posar alguna cosa per protegir la zona de Sa Torre, unes barreretes de fusta baixes, …, per tal de que tampoc els cans hi puguin accedir i la gravilla quedi al seu lloc.

Aquesta carta s’ha enviada a l’Ajuntament en una ocasió, el partit polític MES ho va dir a un Ple de l’Ajuntament i també se va entregar una instància a l’Ajuntament amb firmes dels veinats perquè es faci alguna cosa al respecte. Mesos després encara no tenim cap resposta així com tampoc s’ha fet res al respecte.

Compartir noticia en redes sociales?
Facebook Twitter
ARTÍCULOS RELACIONADOS

3 COMENTARIOS

  1. Dicho parterre posee un mantenimiento ordinario por parte de la empresa adjudicataria del servicio acorde con las necesidades de la misma, que evidentemente no coincide con la titular de la queja, pues es imposible acudir a la misma casi diariamente para evitar el incivismo en cuanto a excrementos caninos y la natural caída diaria de la hoja en el período estacional de otoño en el que estamos. Se realizan las actuaciones pertinentes de jardinería: refaldeo, terciado, perfilado, desbroce y limpieza.

    Además, el servicio de limpieza viaria elimina la gravilla que los perros y usuarios extienden por el paso peatonal, así como la hoja caída dos veces a la semana. La hierba que produce los citados pinchos es desbrozada, rastrillada y eliminada manualmente, aunque es difícil de erradicar totalmente, ya que no se pueden utilizar el tratamiento de herbicida que se requiere por la gran presencia canina. Así mismo, informamos que este parterre no es el lugar adecuado para que circulen bicicletas, por tanto la incidencia denunciada no posee fundamento.

    No obstante, anteriormente a esta fotoqueja, ya estaban programadas una serie de mejoras en esta zona que permanecen a la espera de la aprobación de los presupuestos municipales. Muchas gracias.

  2. Dos anys segueim igual, és un pipi can, gravilla per tot i cap millora. S’arribarà a fer alguna cosa???

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí

spot_img

Últimas noticias

Comentarios