lunes 29 noviembre 2021
spot_imgspot_img
InicioMALLORCAPREMSA FORANACinema, Bolets, Música, Apòlegs… i més coses

Cinema, Bolets, Música, Apòlegs… i més coses

Retalls de Premsa Forana
Biel Massot i Muntaner


(Sóller, 7016)

Mallorca, plató cinematogràfic

Arran d’escollir el Port de Sóller i sa Calobra per al rodatge d’escenes de «The Crown», que mostra el regnat d’Isabel II d’Anglaterra, torna a sortir la idea que «Mallorca és un desti molt cotitzat a l’hora de rodar». El president de la Mallorca Film Comission, Pedro Barbadillo, afirma que «Mallorca rep 100 milions d’euros anuals gràcies a filmacions de publicitat, sèries i pel·lícules». Aixímateix assegura que «aquestes inversions estan en constant creixement a tota l’illa. De fet, la sèrie britànica ‘The Mallorca Files’ deixà a Mallorca 11 milions per temporada».
(Maria Bel Roselló, Sóller, 7016)

L’altra cara dels rodatges

L’apunt analític d’Isabel Medina fa reflexionar: «És cert que tot el que impliqui ingressos és positiu. També s’hi suma (…) la promoció de la Vall i aixó implica turisme, promoció i publicitat gratuïta. Però no hem d’oblidar que pel fet de generar ingressos no han de tenir total impunitat. Alguns d’ells no són conscients que el macro desplegament que fan en algunes ocasions deixen de manifest la seva poca responsabilitat envers l’entorn (…)»
(Sóller, 7016)

Jornades del Bolet

Torna la segona edició d’aquestes Jornades Gastronòmiques amb la participació de 14 restaurants, 10 de Sóller i 4 del Port. Els plats elaborats amb aquest producte de tardor es podran degustar fins dia 5 de desembre. Els interessats poden consultar menús, elaboracions i preus a la plana www.jornadesboletsoller.com .
A causa de l’exit obtingut a l’anterior edició han decidit allargar en més de 20 dies la durada de les Jornades, que compten de nou amb el suport del Museu de Ciències Naturals, el clúster Sóller Bon dia i de la regidoria de Promoció Econòmica.
(Sóller, 7016)

Projecte musical

Jordi Vanrell Batle (Petra, 1980) és el nou director de l’Escola de Música de Sóller. Fa deu anys que va iniciar un projecte musical a sa Pobla i que encara funciona prou bé. Ara el vol implantar a la Vall i l’explica així: «Dels quatre anys als sis farem una iniciació. Aquí els alumnes experimenten amb els instruments, no en toquen un específic. D’aquesta manera poden veure el que els hi agrada i a l’edat de set anys escollir quin instrument volen tocar. A partir d’aquí es comença a tocar l’instrument mitja hora cada dia perquè sinó el nin s’avorreix. Als vuit anys es comença el grau elemental on hi ha el reglat i el no reglat. El reglat té un cert nivell que s’ha de complir, mentre que el no reglat és un poc més flexible. Després tenim les classes per a adults. El nostre objectiu és que un pic acabada la formació l’alumne pugui tocar a una banda, a un grup musical. No fa falta que tots siguin professionals sinó que acabin amb ganes de seguir fent música». En relació a la importància que un poble tengui cultura musical, considera: «Principalment per la vida que dona la música a un poble. També mentre els nins estan a l’escola de música no estan a altres bandes. A més, d’aquesta manera els hi dones una educació i una disciplina. Tothom insisteix en què s’ha d’estudiar a l’escola, però també és molt important estudiar per l’escola de música. De fet, la llei que regeix una escola de música és la mateixa que la d’una escola. D’aquesta manera dones uns valors perquè no n’agafin d’altres».
(Maria Bel Roselló, Sóller, 7016)

La tradició dels apòlegs

Arran de la reedició dels seus «Contes del Call» l’amic mestre Miquel Ferrà i Martorell, en la secció «Col·loquis dels dissabtes» explica que alguns dels anomenats apòlegs -espècie de paràboles incloses dins el Talmud hebreu per entendre millor determinades idees- «varen passar a la nostra tradició oral, és a dir, al món de les rondalles». L’autor resumeix que «els meus ‘Contes del Call’ volen ser senzills, amb un ensenyament moral que ve de segles i segles».
(Sóller, 7016)

«Ben cuinat»

Aquest és el nom del restaurant que funciona amb públic els dijous a l’institut Guillem Colom Casasnovas de Sóller, duit pels alumnes de Formació Profesional Bàsica i pel Cicle Formatiu de Cuina i Gastronomia. Però els altres dies, l’alumnat també té tasca. Actualment dirigits pel xef autor de la secció «Parlem de Cuina», Juanan Fernández, els alumnes «comencen la setmana amb la recepció de mercaderia i la planificació de la feina setmanal, (…) iniciant la feina amb el que denominam ‘mise en place’ dels diferents serveis setmanals». Intenten que «l’experiència sigui el més propera al món professional fora del centre» i elaboren des del pa a les postres.
El xef Juanan al seu moment fou deixeble d’aquest institut i tingué per professors els coneguts cuiners: Mestre Toni Pinya, el xef Joan Abrines i també Pedro Carriqui.
Els interessats en degustar el menú del dijous, preparat pels alumnes i obert a tothom, pot reservar taula a través del 971 63 35 14 i pot consultar receptes, fotos i vídeos gastronòmics al perfil de Facebook o a la plana www.cuinant.com .
(Sóller, 7016, 15 X ’21)

Compartir noticia en redes sociales?
Facebook Twitter
ARTÍCULOS RELACIONADOS

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí

spot_img

Últimas noticias

Comentarios