miércoles 08 diciembre 2021
spot_imgspot_img
InicioCARTAS AL DIRECTORIsidro de sa Penya

Isidro de sa Penya

Corferit encara per la mort, ara fa una mesada, del meu sogre n’Isidro de Sa Penya, vull agrair les atencions professionals i delicades d’aquelles persones que, a més de les filles i altres familiars, l’acompanyaren i alleugeriren el camí al seu traspàs.

Gràcies a la bona gent de Cures pal·liatives de l’hospital Joan March de Caubet, a la metgessa i a les infermeres del Centre de Salut Guillem Massot i del Centre de dia  de Pòrtol. Les vostres mans assistiren l’últim dels vells mestres ollers que ens quedava, mestre de l’artesania que segellà el nostre poble com a Poble de les Olles. L’Oller de la plaça de l’església l’acomiadà amb una llàgrima als ulls que ningú no va veure.

L’Oller, de mirada entelada, rovellat i oblidat, guardarà bona memòria de la terra vermella i de l’argila des Coll des Pou que les mans de n’Isidro transformaren en fang i obraren olles, greixoneres, alfàbies, ribells, cossiols… estotjarà en cofre valuós la primera Fira del Fang, les gerres per la festa de la Beata, de Santa Margalida, els diumenges de mercat a la plaça de Pollença,  i sentirà, amorosit, el pregó de l’any 2012 que digué per les festes de Sant Marçal. Ara, la terra on descansa reconeixerà les mans que tota una vida la modelaren i recrearen i, amable, les acaronarà.

Gràcies, mestre Isidro. Descansau en pau, padrí, i tants de mestres que ja partíreu. I gràcies a vosaltres, les mans que en els seus darrers dies el conhortàreu.

                                                                                  

Pere J. Amengual Bestard. Pòrtol

Compartir noticia en redes sociales?
Facebook Twitter
ARTÍCULOS RELACIONADOS

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí

spot_img

Últimas noticias

Comentarios