miércoles 27 septiembre 2023
spot_imgspot_img
spot_img
InicioMALLORCAMarga Prohens promete ser "una presidenta para todos"

Marga Prohens promete ser «una presidenta para todos»

Marga Prohens ha tomado posesión como presidenta del Govern este viernes.

La popular Marga Prohens ha tomado posesión como presidenta del Govern este viernes, con el compromiso de “trabajar para hacer realidad el cambio que han pedido los ciudadanos” y de ser “una presidenta para todos” y “de las cuatro islas, consciente de nuestra realidad, plural y diversa, respetuosa siempre con la voluntad de Mallorca, de Menorca, de Eivissa y de Formentera”.

De este modo se ha expresado Prohens en sus primeras palabras después de jurar el cargo en el acto institucional que ha tenido lugar en la Llotja de Palma, donde han asistido 715 invitados entre autoridades, representantes de los sectores económicos, agentes sociales, tercer sector y entidades de la sociedad civil, y en el transcurso del cual han actuado la Orquesta Sinfónica de las Islas Baleares (OSIB) y el cantautor mallorquín Jaume Anglada.

En su breve parlamento, la presidenta del Govern ha recordado que asume esta responsabilidad fruto de la voluntad de los ciudadanos a las elecciones autonómicas del pasado 28 de mayo y después de haber obtenido la confianza del Parlament de las Illes Balears. “Una confianza que he recibido cumpliendo con mi palabra con todos los ciudadanos de gobernar en solitario y de poder cumplir íntegramente mi programa de gobierno”, ha querido destacar.

“Asumo esta responsabilidad consciente de toda su dimensión, consciente del encargo de dar respuesta a los retos, a los problemas históricos y a los anhelos de un futuro de oportunidades y bienestar de esta tierra”, ha expresado Prohens, a la vez que ha reiterado su confianza en las islas.

 “Creo en la capacidad y en el talento de su gente. Creo en todo el potencial de estas islas. Y por lo tanto, sólo se trata de dejarlo florecer, de acompañarlo, de poner las condiciones necesarias para sacar lo mejor de aquello que podemos ofrecer como sociedad”, ha expuesto la presidenta Prohens.

“Sí, creo con convicción en esta tierra. Creo en su talento. Creo en la libertad. Creo en las oportunidades que puede generar. Creo en una sociedad abierta e inclusiva. Creo en que ninguna familia tenga que pagar por toda una vida de esfuerzo de los suyos. Y creo que la insularidad es un hecho a compensar”, ha reivindicado.

La Llotja estaba a llena para vivir la toma de posesión.

Prohens ha destacado también “el orgullo” de asumir la presidencia como mujer, “consciente de que no siempre ha sido fácil el papel de la mujer en política” y “más hacerlo cogiendo el relevo a otra mujer”, ha manifestado.

“Daré la cara para esta tierra, por su gente y quiero poner a los mejores hombres y mujeres a su servicio. Trabajaré con todos vosotros, con toda la sociedad!”, ha concluido.

DISCURSO COMPLETO:

Ciutadans de les Illes Balears, autoritats, secretària d’Estat, expresidents del Govern, secretària general i portaveu del Partit Popular al Congrés, representants dels sectors econòmics, agents socials, tercer sector, entitats de la societat civil, assumesc avui la responsabilitat i l’honor que suposa representar la meva terra i fer feina per a la gent de les nostres quatre illes, de Mallorca, de Menorca, d’Eivissa i de Formentera, com a presidenta del Govern, dins el marc del nostre Estatut d’autonomia i de la Constitució espanyola de tots, així com dins el marc d’una Unió Europea, de la qual volem ser protagonistes.
Una tasca que m’encomanaren els ciutadans el passat 28 de maig en unes eleccions autonòmiques que són la màxima expressió de la nostra autonomia. I aquest mandat no el podem perdre mai de vista, perquè és el valor de les urnes i de la democràcia, la voluntat del poble, i el que m’ha permès tenir la confiança del Parlament de les Illes Balears per poder ser avui aquí amb tots vosaltres.
Una confiança que he rebut complint amb la meva paraula amb tots els ciutadans de governar en solitari i complir el meu programa de govern i els acords assolits.
I assumesc aquesta responsabilitat conscient de tota la seva dimensió, conscient de l’encàrrec de donar resposta als reptes, als problemes històrics i als anhels d’un futur d’oportunitats i benestar a aquesta terra.
I tot i que no vull negar l’inevitable pes d’una responsabilitat com aquesta, l’assumesc amb tranquil·litat, amb confiança i amb il·lusió. Amb ganes de posar-nos a fer feina ja, perquè hi ha moltes coses a canviar, moltes coses a millorar.
Perquè crec en aquesta terra. Crec en la capacitat i en el talent de la seva gent. Crec en tot el potencial d’aquestes illes. I, per tant, només es tracta de deixar-lo florir, d’acompanyar-lo, de posar les condicions necessàries per treure el millor d’allò que podem oferir com a societat.

Marga Prohens es la nueva presidenta del Govern.


I aquest és el meu compromís. Confiar en tots vosaltres, en les vostres idees, en els vostres projectes, en el vostre compromís amb el benestar i el futur d’aquestes illes, sense dir-vos qui sou, el que heu de fer o com fer-ho.
Les Illes Balears seran allò que els ciutadans vulguin que siguin. Perquè el camí d’aquestes illes, la generació d’oportunitats, la feina per al benestar de tots, l’aposta per la ostenibilitat i la cura del nostre medi ambient o garantir drets com el de l’accés a l’habitatge, no ho podem ni ho volem fer les administracions totes soles, sinó que hem de tornar el protagonisme a la iniciativa individual, a la iniciativa privada.


Per això, crec en una administració al servei dels ciutadans, no en una administració que sigui un obstacle o es dediqui a posar traves. Entre la prohibició i el ‘no’ a tot i el campi qui pugui, hi ha l’equilibri que volem, des de la gestió, la regulació necessària i la responsabilitat individual.
Perquè no falten motius per confiar en una societat i en unes illes que en qüestió de dècades van passar d’una economia de subsistència a ser una terra dinàmica i generadora de riquesa i d’oportunitats per a tots, i ho va fer sense estudis, sense grans plans estratègics, sense gurús. Només amb l’ADN emprenedor ivalent que encara ens impregna i persisteix en tots nosaltres.
Unes illes de gent feinera, de gent prudent i de seny, de gent solidària, de gent que estima la seva terra. Unes illes que de la mà de les seves empreses, dels autònoms, dels treballadors, dels ciutadans en conjunt, s’ha avantposat a tantes dificultats com s’ha trobat, sempre aixecant-nos més forts, més valents i més lliures.
Una terra de referents en tots els camps, en el món de l’empresa, en el món de la cultura, en el món de la ciència i la investigació, o, com no, en el món de l’esport.
I és amb aquest orgull i amb aquesta absoluta confiança en les nostres illes, amb els quals faré la meva feina.


Per descomptat, hi ha molt a millorar i molta feina a fer davant de reptes com l’increment poblacional, l’envelliment i les necessitats associades, la salut mental, especialment de la
població més jove, entre la qual és la primera causa de mort a les Illes, la recerca de la sostenibilitat, la lluita contra el canvi climàtic, la fragilitat del nostre territori o l’aprofitament de les oportunitats que ens donen les noves tecnologies com els
avanços en intel·ligència artificial.


I farem feina per estar devora les famílies —de totes—, com a unitat bàsica de la nostra societat, pensant en les seves dificultats i necessitats, i cercant com donar-hi resposta.
Cuidarem els que ens cuiden, els professionals sanitaris als quals mai estarem prou agraïts per la feina feta en els moments més complicats, i amb els qui toca passar dels aplaudiments als fets; els docents, que tenen en les seves mans quelcom tan
valuós com la formació dels nostres fills, de les futures generacions, i dels quals hem de tornar a valorar el seu criteri a les aules; els professionals sociosanitaris i del tercer sector, per la seva tasca imprescindible i abnegada al servei dels més vulnerables; i també els que ens protegeixen, que fan feina, no sempre de manera agraïda, per la seguretat dels nostres carrers. Seré una presidenta per a tots.
Una presidenta de les quatre illes, conscient de la nostra realitat plural i diversa, respectuosa sempre amb la voluntat de Mallorca,de Menorca, d’Eivissa i de Formentera.

Mallorca, illa complexa, de contrasts, cosmopolita i d’arrels, de ciutats i de pobles, de la costa, del pla i de la nostra Serra, amb el patrimoni on està escrit la nostra història. Treballaré per la seva cohesió, per garantir l’accés als serveis a tota la seva geografia i la seva sostenibilitat.
Menorca, amb la seva història singular, exemple de conservació i cura de l’entorn, arrelada a un camp que la continua definint i a una mar que viu amb passió. Seguirem apostant per la seva preservació, però amb recursos, sense l’intervencionisme i sense l’hiperregulació dels darrers anys, sense limitar les seves oportunitats.
Eivissa, coneguda a tot el món, per ser una illa oberta, però que es manté fidel al seu caràcter i a les seves tradicions. El meu compromís, que els seus ciutadans no siguin de segona en l’accés als serveis com la sanitat, perquè l’accés a la salut no pot dependre del codi postal a on un visqui, i amb la col·laboració en la seva gestió com a destí.
Formentera, paradís inigualable, la més petita de les illes, però no per això menys important, amb una idiosincràsia lligada a la seva costa i les seves platges. La meva paraula, que mai més torni a ser una illa oblidada i que defensarem la seva manera de
ser i de viure.
Una presidenta per a tots, contra les divisions i els enfrontaments, contra la política de trinxeres; perquè sense por a la discrepància i al debat d’idees que pens defensar amb orgull, vull una política de ponts i de diàleg.
Com a dona, que venc defensant polítiques en favor de la igualtat, com a dona d’un partit en el qual he tengut moltíssims referents de dones pioneres, de dones lliures i compromeses, i conscient que no sempre ha estat fàcil el paper de la dona en
política, és un orgull assumir la presidència, i més fer-ho agafant el relleu a una altra dona.
I ho faig amb el ferm compromís de fer feina per la igualtat real i efectiva entre homes i dones, perquè les dones d’avui i les dones de demà no hagin de renunciar a res, perquè form part d’una generació de dones que no vol renunciar a res; i de posar tots els mitjans davant la xacra de la violència contra les dones.
Sense renunciar a la lluita contra qualsevol tipus de violència o discriminació sigui pel motiu que sigui. Com a dona campanera, d’un poble de gent senzilla i arrelada, provinent d’una família del camp i de petits autònoms, de gent feinera, que m’ha ensenyat el valor de la feina, el valor de l’esforç, el valor de la paraula donada, no pot ser aquest, el de ser presidenta i fer feina per a les nostres illes, un major honor.
I no puc evitar mencionar la meva família per agrair-los a tots tot el que m’han donat, per l’educació, pels valors per estar sempre devora, per recordar-me sempre qui som, per la seva confiança incondicional, per la seva paciència, però especialment pel seu afecte i pel seu amor. En la meva feina també estarà que pugueu sentir-vos orgullosos.
I abans que res, som mare d’en Miquel Àngel i de na Blanca. Per ells també anirà la meva feina, per llegar-los unes illes i una societat millor, a ells i a totes les pròximes generacions, perquè són el futur d’aquestes illes.
I és un honor prendre possessió com a presidenta aquí a la Llotja, impressionant obra mestra del gòtic civil del mestre Guillem Sagrera, testimoni de tants d’episodis transcendentals de la història de les nostres Illes i que és una mostra de la
grandesa del que som capaços de fer.
Un edifici que vull que torni a estar obert, obert als ciutadans i especialment obert a la cultura, que sigui un espai referent al món on acollir el major talent.
I és un honor prendre possessió envoltada d’expressions de la nostra cultura, com les quatre parelles de balladors dels balls tradicionals de cada illa que m’han acompanyat avui, d’Escola de Música i Danses de Mallorca, Arrels de Sant Joan de Ciutadella, Colla des Broll d’Eivissa i Xacoters de Formentera, com l’Orquestra Simfònica o com el cantautor Jaume Anglada, que clourà amb un tema l’acte d’avui.
Vull que la cultura sigui una senya d’identitat del nou temps que s’obre; per això serà una de les apostes i un dels eixos de l’acció de govern, comptant amb el món de la cultura, amb els artistes, creadors i amb tot el sector, com un sector estratègic per al
desenvolupament d’aquestes illes.
I agraesc també totes les mostres d’estima d’aquests dies, les mostres de ganes de canvi, de tota la gent que s’ha acostat els darrers dies tant al Parlament com avui aquí a la Llotja, amb aquesta il·lusió, que fa el canvi imparable.
Sí, crec amb convicció amb aquesta terra. Crec en el seu talent. Crec en la seva llibertat. Crec en les oportunitats que pot generar. Crec en una societat oberta i inclusiva. Crec en el fet que cap família hagi de pagar per tota una vida d’esforç dels seus. I crec que la insularitat és un fet a compensar.
Precisamente por ello, voy a defender la necesidad de una mejor financiación para nuestras islas, de una mejor conectividad que nos acerque entre nosotros y al conjunto del país, que se reconozcan las desventajas que sufren a causa de la insularidad nuestras empresas y autónomos y exigiré una insularidad digna para los funcionarios de nuestras islas para garantizar los mismos servicios que en cualquier comunidad.
Pienso dar la cara por estas islas y por su gente, con el actual gobierno y con el que salga de las urnas. Crec en cada una de les nostres illes, cada una especial i particular, però que compartim el sentiment de ser d’unes illes, d’estar envoltades per la mar Mediterrània.
Crec en unes illes amb una identitat pròpia, amb la riquesa de la seva cultura, que no han de mirar de reüll a ningú i que no formen part de cap altra país que no sigui d’aquesta Espanya plural i diversa de la qual ens sentim orgullosos.
Crec en unes illes amb arrels, amb les arrels dels nostres avantpassats, que amb molta feina tiraren endavant i llauraren un futur de benestar i prosperitat per a tots.
I crec en un futur d’oportunitats de la mà del turisme, de la innovació i la recerca, de l’educació i la formació de la sostenibilitat, del sector nàutic, de la cultura, del comerç, de la pagesia, i de benestar dels ciutadans de les Illes Balears.
Faré feina amb tots vosaltres, amb tota la societat. Des de la proximitat, des del diàleg, al vostre servei. I ho farem amb humilitat, a peu de carrer. I prendrem decisions i pot ser ens equivocarem. Però si això passa ho reconeixerem, demanarem perdó i rectificarem. I reconeixerem els problemes, per complexos que siguin, però el primer per afrontar-los és reconèixer-los i no mirar cap a una altra banda, fent el diagnòstic correcte, com són el cas de l’accés a l’habitatge o dels reptes de la sanitat.
I esperam que se’ns jutgi per la nostra gestió, per allò que farem i per allò que demostrem, i no pel renou i pel discurs de la por, al qual contraposaré el discurs de la il·lusió i el missatge clar que garantirem els drets i llibertats de tots els ciutadans, i avançarem
en nous drets per a les persones.
Vull ser la presidenta de tots els mallorquins, menorquins, eivissencs i formenterencs, visquin on visquin, xerrin la llengua que xerrin, estimin a qui estimin i resin a qui resin.

I vull posar els millors homes i dones al seu servei. Homes i dones compromesos amb el canvi i amb aquesta terra. Que no venen a substituir els ciutadans en la presa de decisions, sinó a ser els seus delegats. Polítics al servei dels ciutadans, mai més ciutadans al servei dels polítics.
Faré feina per fer realitat el canvi que de manera clara han demanat els ciutadans de les Illes Balears. Moltíssimes gràcies

ARTÍCULOS RELACIONADOS

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su nombre aquí
Por favor ingrese su comentario!

MEDIOS DIGITALES DE BALEARES, S.L.es el Responsable del tratamiento de los datos personales del usuario y le informa de que estos datos se tratarán de conformidad con lo dispuesto en el Reglamento (UE) 2016/679, de 27 de abril (GDPR), y la Ley Orgánica 3/2018, de 5 de diciembre (LOPDGDD), por lo que se le facilita la siguiente información del tratamiento:

Fines y legitimación del tratamiento: mantener una relación comercial (por interés legítimo del responsable, art. 6.1.f GDPR) y el envío de comunicaciones de productos o servicios (por consentimiento del interesado, art. 6.1.a GDPR).

Criterios de conservación de los datos: se conservarán durante no más tiempo del necesario para mantener el fin del tratamiento o mientras existan prescripciones legales que dictaminen su custodia y cuando ya no sea necesario para ello, se suprimirán con medidas de seguridad adecuadas para garantizar la anonimización de los datos o la destrucción total de los mismos.

Comunicación de los datos: no se comunicarán los datos a terceros, salvo obligación legal.

Derechos que asisten al usuario: derecho a retirar el consentimiento en cualquier momento. Derecho de acceso, rectificación, portabilidad y supresión de sus datos, y de limitación u oposición a su tratamiento. Derecho a presentar una reclamación ante la Autoridad de control (www.aepd.es) si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente. Datos de contacto para ejercer sus derechos: editor@diariodemarratxi.com.

spot_img
spot_img
spot_img

Últimas noticias

Comentarios