lunes 29 noviembre 2021
spot_imgspot_img
InicioMALLORCAPREMSA FORANAMaterial tècnic, Orfeó, Ermitans, Psicologia juvenil… i més coses

Material tècnic, Orfeó, Ermitans, Psicologia juvenil… i més coses

Retalls de Premsa Forana
Biel Massot i Muntaner


(Bellpuig, 1066)

Equipament cultural

El Consell de Mallorca ha concedit al Teatre d’Artà, a través del Departament de Cultura, Patrimoni i Política Lingüística, un ajut per a la compra del material tècnic per a equipaments d’espais culturals. Concretament, s’ha atorgat un import de 2.645,26 € dels 19,492,49 € demanats, per a l’adquisició de 103 cadires de conferència, 18 focus, una pantalla per a cinema i un projector.
(Bellpuig, 1066)

Canvi de direcció

L’Orfeó Artanenc torna a estar en marxa. La novetat principal és el canvi de batuta; després de 13 anys, Maria Antònia Serra deixa la direcció i se’n fa càrrec Rodrigo Buenestado, del poble d’Algete, a prop de la serra de Madrid, que ja formava part de l’Orfeó des de fa un any. L’Orfeó resta obert a noves veus: «Qui vulgui gaudir del cant sempre serà benvingut» diu el nou director.
(Climent Obrador, Bellpuig, 1066)

Ermitans

L’amic de Premsa Forana Nicolau Pons dedica el seu article a parlar d’ermites i ermitans, tot lamentant que la d’Artà, Betlem, no tengui estadants. En la seva acurada prosa comenta com, per a ell, una ermita sense ermitans és «un silenci sepulcral, queixós i ploraire que, com el pare d’un fill pròdig, guaita cada dia des del capdamunt de l’edifici per si entreveu les imatges dels seus estimats fills, tornant a la casa paterna on, durant més de dos segles, els va acollir, protegir i nodrir. I sobre tot els hi va obrir una retxillera ampla i diàfana del cel artanenc, per on ells anaven descobrint el cel de més amunt que cap humà havia pogut observar des d’aquesta vida terrenal».
Aixímateix informa que als afores de Còrdova prosperen els ermitans del Carme, a Tarragona existeix una ampla tradició eremítica i nou ermitanes viuen de ple aquesta experiència; a Xàtiva molts coneixen l’ermità Daniel Martí des de fa 40 anys… Tot això -i encara més exemples que dona- el fan ésser optimista, fins al punt que espera que en algun moment el bisbe de Mallorca complagui el poble d’Artà amb algun nou eremita a Betlem.
(Bellpuig, 1066)

Fills desafiants

La plana de la ClínicaMent, en aquest número elaborada per la piscòloga infanto-juvenil Margalida Caimari Ferragut, dona el perfil d’un nin desafiant, aquell que no escolta i sempre ha de decidir quan i com fer les coses. No accepta l’autoritat fàcilment. Les característiques més significatives són:
-Irratibilitat i actitud desafiant
-Sovint perd la calma
-Se’l veu enfadat i ressentit
-Discuteix sovint amb els adults
-Desafia activament o rebutja satisfer les peticions per part dels adults o les normes
-Sovint culpa als altres dels seus errors o mal comportament
-Menteix amb freqüència
-Es rancorós o venjatiu

Apunta que les solucions no sempre resulten fàcils, però es veuen bons resultats quan es duu a terme un adequat abordatge del problema i, a vegades, és necessari l’ajut d’un professional.
(Bellpuig, 1066)

Volei Pòrtol juvenil femení

També trobam la crònica de l’encontre entre el Pòrtol [MARRATXÍ] i el Bar Total Artà. Diu així: «Bon inici de les juvenils amb un partit molt seriós a Pòrtol. Les nostres es mostraren superiors durant tot el partit, tot i qualque moment de desconcert al segon set, però que saberen rectificar a temps». Resultat, 0-3.
(Bellpuig, 1066, Artà, 22 X ’21)

Compartir noticia en redes sociales?
Facebook Twitter
ARTÍCULOS RELACIONADOS

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí

spot_img

Últimas noticias

Comentarios