Publicidad
InicioMALLORCAPREMSA FORANAPesca, Esports, Literatura... i més coses

Pesca, Esports, Literatura… i més coses

Retalls de Premsa Forana

Biel Massot i Muntaner


( Soller 7009 )

Llampuga

Coincidint amb l’entrada de setembre comença la temporada de captura d’aquest popular peix blau. Aquest producte té molta demanda a Mallorca, però no a Menorca ni Eivissa perquè no hi ha tradició. Curiosament la llampuga és un peix que es consumeix a Mallorca, Malta, alguna zona de Grècia i al Carib. Res més. La campanya, una de les més esperades pels pescadors professionals, va reportar l’any passat uns ingressos de 547.200 euros al sector. Les 34 embarcacions de l’illa dedicades a la pesca d’aquesta espècie van capturar un total de 112.880 quilos repartits entre els ports de Sóller, Palma, Andratx, Pollença, Portocolom, Santanyí, Porto Cristo, Colònia de Sant Jordi, Cala Rajada i Alcúdia, essent aquestes dues darreres les que més en capturen. (Irene Cabrer, Sóller, 7009)

Violència marina

Resulta que la tripulant d’una barca amarrada al Port de Sóller es queixà a una altra embarcació per l’alt volum de la música i demanà que la baixassin. Com a conseqüència, un dels ocupants es tirà a la mar i amb un ganivet va perforar la llanxa, “de manera molt agressiva”, segons la dona. [Enfora queda el temps de les bones formes i la tradicional educació a la mar]. (Irene Cabrer, Sóller, 7009)

Pàdel

El solleric Miquel Arbona Bauzà serà el capità del primer equip de pàdel federat que es crea a Sóller. Encara estan pendents del vist-i-plau de la Federació, però suposen que el procés no serà massa llarg. Segons el flamant capità, aquest esport darrerament ha crescut a Sóller “per mor de la Covid… Amb la pandèmia no se podia fer quasi res, però sí que se podia jugar a pàdel o a tennis. A part d’això, és un esport molt divertit i per a totes les edats i, per tant, enganxa”. Sembla que hi haurà un equip masculí i dos de femenins. (Aina Borràs, Sóller, 7009)

Premis literaris

Els tradicionals premis “Vall de Soller”, creats pel Grup Novetat l’any 1987, es varen lliurar durant les passades festes patronals de Sant Bartomeu. Enguany, els dos premiats són sollerics. El premi de poesia va ser lliurat a Aina Caterina Darder que explicà que el seu sentiment per la literatura alterna amb la pintura. El premi de glosa va recaure en Cati Eva Canyelles. Enguany el premi de narrativa quedà desert per decisió del jurat, que considerà que cap dels treballs presentats tenia el nivell exigit per a un guardó d’aquest nivell. És la primera vegada que passa això. (Miquel Àngel Canals, Sóller, 7009)

Futbol

Els infantils de Segona Regional disputaren el seu primer amistós a casa del MARRATXÍ. El resultat (0-10) “deixà poques coses a dir de l’enfrontament i de la superioritat dels visitants”. [De moment, almenys en els partits amb el sollerics, els locals no alcen cap…] (Isabel Medina, Sóller, 7009)

Cronoescalada

Fa pocs dies es va disputar el Campionat de Balears d’aquesta modalitat. El guanyador va ser el solleric Joan Navarro (de l’equip Sa Milana, d’Alaró) juntament amb Bel Calero. La carrera tingué lloc a Lluc, amb sortida i arribada enfront de la Font Cuberta, amb un recorregut que passava per Son Macip fins al puig del Galileu i volta, amb un desnivell positiu de 739 metres i una altura màxima de 1.174 m. (Sóller, 7009, 27 VIII ’21)

Compartir noticia en redes sociales?
Facebook Twitter
ARTÍCULOS RELACIONADOS

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí

Publicidadspot_img
spot_img

Últimas noticias

Comentarios

Compartir noticia en redes sociales?
Facebook Twitter