domingo 05 diciembre 2021
spot_imgspot_img
InicioMALLORCAPREMSA FORANAGanancies bancàries, Art, Assetjament… i més coses

Ganancies bancàries, Art, Assetjament… i més coses

Retalls de Premsa Forana
Biel Massot i Muntaner


(Manacor Comarcal, 1838; 2 anteriors no han arribat)

Vergonyoses ganàncies bancàries

L’Editorial, del director de la publicació Gabriel Veny, es queixa -amb tota raó- de les ganàncies entre gener i setembre d’enguany dels cinc grans bancs espanyols -BBVA, Santander, Sabadell, Caixabank i Bankinter- que s’acosten al 12.000.000.000 € (dotze mil milions d’euros; ho llegiu bé…) «mentre segueixen plorant perquè els beneficis els semblen escassos. Deu ser per això que segueixen tancant oficines i acomiadant milers d’empleats i obligant els clients a operar amb el mòbil, via internet, creant una complicadíssima situació, sobre tot a la gent major (…)» Mentre, el govern central no els reclama els més de setanta mil milions d’euros que els va aportar de la caixa pública de tots els espanyols amb l’excusa de «rescatar-los». I mentre, acaba dient: «són molts els milions de persones que ha de fer autèntics equilibris per arribar a final de mes. Els que hi arriben…» Confirmat, vergonyós.
(Manacor Comarcal, 1838)

«Femme community»

Es tracta d’un projecte artístic de Bel López que s’ha obert als veïnats de Manacor per donar visibilitat a les víctimes de la violència masclista. La mostra anirà circulant per diferents infrastructures públiques del municipi, entre les quals els instituts.
Les obres de l’artista i creadora del projecte «Femme community» reflecteixen la viva imatge de la lluita contra la violència masclista i es representa en l’àmplia majoria de les seves obres cossos femenins en tota la seva diversitat. Una iniciativa que, segons contava Bel López «vàrem posar en marxa a Instagram durant el confinament a partir d’explicar la meva experiència personal i convidant totes les dones a contar la seva».
(Manacor Comarcal, 1838)

Bullying escolar

L’experta Pilu Hernández, mestra i formadora de formadors, dona unes pautes perquè pares i mares detectin si el seu fill o filla sofreix assetjament escolar. Aquests consells de detecció són:
1- S’aïlla
2- Posa excuses per no anar a l’escola
3- Deixa de menjar.
4- El notes trist o irascible.
5- Torna apàtic.
Cinc passes que cal seguir quan has detectat que el teu fill sofreix bullying:
1- Posar-se en mans d’un professional. És normal que li costi parlar i estereotipar què li ha passat.
2- Donar-li eines per cercar ajut.
3- Donar-li suport, ningú no mereix ser acossat.
4- Fomentar molt la seva autoestima.
5- Ajudar-lo a cercar noves amistats.
(Fátima Caro, Manacor Comarcal, 1838)

Judo femení

El club Renshinkan sempre ha estat un gran impulsor del judo femení. El seu director, Pep Mascaró, diu que «les dones poden fer el judo millor que els homes, ja que cerquen la destressa i l’aprofitament de la força de l’adversari».
Les dones ocupen un lloc d’honor dins el judo nacional i de fet les úniques medalles d’or d’aquest esport aconseguides en unes olimpíades són dues i les dues guanyades per dones.
Actualment hi ha moltes ofertes d’activitats per a les nines, però el judo femení està molt acceptat tant pels pares com les mares, i actualment moltes són les nines que entrenen en kimono tant com esport principal o com a secundari, ja que realitzen altres estraescolars.
(Manacor Comarcal, 1838, 6 XI ’21)

Compartir noticia en redes sociales?
Facebook Twitter
ARTÍCULOS RELACIONADOS

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí

spot_img

Últimas noticias

Comentarios