lunes 29 noviembre 2021
spot_imgspot_img
InicioMALLORCAPREMSA FORANAPolítica, Prostitució, Rumba, Volei… i més coses

Política, Prostitució, Rumba, Volei… i més coses

Retalls de Premsa Forana
Biel Massot i Muntaner(Sóller, 7018,19)

Govern tripartit

Lluís Apesteguía Ripoll (Deià, 1985) és l’actual batle del seu poble i després de les primàries de Més per Mallorca serà el candidat d’aquesta formació al Parlament i, lògicament, al Govern. En relació a l’actual pacte diu: «Jo no l’hauria signat. Consider que és un acord molt insatisfactori per a Més i no reflecteix la importància del partit a l’hora de vestir una majoria d’esquerres perquè sense Més no hi havia aquesta majoria. Per tant crec que un pacte d’aquestes característiques no s’ha de repetir. Està clar que formant part d’un acord no es pot assolir el màxim de les expectatives, però de cap manera pot entrar en contradiccions amb els seus principis ni tampoc es poden crear ‘conselleries estanc’ en què a les de Més es facin polítiques de Més, a les del PSOE del PSOE, i a les de Podem es facin polítiques de Podem». Sobre el mateix tema, continua dient: «Si un partit es presenta a unes eleccions és per governar. Ara bé, no governarem a qualsevol preu, perquè l’objectiu dels partits polítics no és participar de governs, és transformar la realitat de les persones. Si formant part d’un govern noltros consideram que no podem transformar allò que consideram cabdal a la vida de les persones i no únicament des d’un àrea, sinó de manera global, idò no hi participarem». Això és parlar clar.
(Aina Borràs, Sóller, 7018)

Prostitució

El 23 de setembre es celebrà el Dia Internacional contra l’explotació sexual i la tracta de persones. Maria José Aguiló en parla al seu article «Primeres pinzellades» i, després de fer unes consideracions generals sobre el tema, acaba dient: «El que és més comú quan es parla en públic del problema de la prostitució i el que suposa social i humanament, és que acabem escoltant els arguments populars i simplistes que en justifiquen l’existència o menyspreen a qui l’exerceix: ‘ho fan perquè volen’; ‘si no volen prostituir-se que treballin fent escales netes’ o ‘fan una feina necessària pels homes, sinó hi hauria més dones violades i abusades’… entre d’altres.
Totes i cada una de les dones i nines que han estat enganades en els seus països d’origen; les privades d’educació i oportunitats que les permeti escollir; les abusades sexualment des de petites per tal de convertir-les en objectes de prostitució; les que no han tingut l’afecte de les seves famílies i han caigut en situacions de vulnerabilitat; les que segueixen exercint baix amenaça de risc de mort de fills i familiars al seu país d’origen; les que tenen nadons segrestats per proxenetes i màfies amb la intenció d’explotar-les; totes aquelles que per pobresa i falta d’oportunitats es veuen obligades a vendre el seu cos… Totes són mereixedores d’una resposta com cal».
(Sóller, 7018)

Tots Sants

El xef Juan A.Fernàndez dedica la seva plana setmanal a parlar de la gastronomia relacionada amb les dates que envolten aquesta festivitat. Considera que aquesta època -les Verges i Tots Sants- és l’avançada de Nadal. Les principals especialitats de la festivitat són: Rosaris (dits antigament «panetets de la mort») que tradicionalment eren regals per als fillols; ossos de sant (postres de massapà farcit de dolç de rovell de forma allargada, similar a la d’un os); bunyols de vent (es poden omplir de crema, xocolata…); panellets (també anomenats Dolços de Tots Sants, tradicionals de la cuina catalana, valenciana i balear); i castanyes torrades (Fent part a molts llocs de la Castanyada típica de Tots Sants).
(Sóller, 7018)

La Rumba Nostra

Aquest és el nom d’una formació musical, amb seu a Sóller, que començà el 2014 i ara han decidit desfer el grup perquè «es tracta d’un motiu natural -opinen els components-; cada any fèiem una aturada per descansar i enguany l’aturada és definitiva. Hi ha èpoques i consideràrem que ara ja era moment d’aturar. A pics si estires massa de la corda es romp i no volíem que passés això. A més, tots tenim els nostres deures i la nostra feina que ara no eren compatibles amb el grup musical».
L’anècdota que conten fa veure que són de la broma: «Tenim el rècord de ser la banda que ha tengut més gent damunt l’escenari en proporció amb les persones de baix. A les festes de Biniali vàrem aconseguir 11 persones damunt l’escenari i 5 abaix. Quan arribàrem hi havia unes 12 persones de les quals en partiren 5 i després arribà més gent i els oferírem pujar a l’escenari. El graciós és que a 200 metres hi havia un bar estibat». No coment.
(Sóller, 7019)

Va de carn

Amb aquest títol, el xef Juan A. Fernàndez inicia una sèrie de col·laboracions relacionades amb el productes càrnics. En aquest número parla de generalitats, d’entre les quals destaca la referida a la classificació de les peces de l’animal:
«Carns de primera o extra que empram per torrar o per elaboracions de cocció curta: Llomillo i llom baix.
Carns de segona, amb més contingut muscular i greix que fa que precisin coccions més llargues o intenses (fregir, rostir, aguiar, per a fer carn picada). Aquestes peces són: cadera, llom alt, cuixes davanteres, contra, culata, racó.
Carns de tercera amb un alt contingut amb fibra muscular o greix i que a més poden portar os. Ideals per a brous, aguiats, estofats, escaldums. Trobam dins aquest grup la falda, panxeta, coll, bessons, coa, etc.»
(Sóller, 7019)

Volei Femení B

Obres Balton Sóller, 0 – CV Pòrtol [MARRATXÍ], 3. La crònica de la redacció d’esports comenta: «Les sèniors del CVS varen jugar a finals d’octubre contra el CVP a Son Angelats el seu segon partit de lliga.
Les solleriques varen perdre 0 a 3 un partit on tornaren anar de menys a més i on tingueren a les mans posar l’1-2 al marcador i forçar el quart set, ja que guanyaven el tercer 21-15. Però la pressió de voler tancar el set va fer cometre errors que finalment donaren la victòria a les visitants (12-25/17-25/22-25).
Començaren fluixes, els costà entrar al joc, però a poc a poc anaren millorant tot i no poder evitar la pèrdua dels dos primers sets. En el tercer dominaren, anaren quasi tot el temps per davant, però les visitants no es deixarien sorprendre i acabarien remuntant i sentenciant el partit».
(Sóller, 7018)

Voleibol Cadet Femení A


Diu la crònica esportiva: «Les cadets del CV Piscines Sóller aconseguiren la victòria a la pista del Pòrtol [MARRATXÍ] per 1-3 en un partit més complicat de l’esperat (19-25/25-23/29-31/9-25).
Les portolanes no ho posaren fàcil i es mostraren lluitadores, però no pogueren impedir que el primer set fos per les de Sóller.
A partir d’aquí, la igualtat va ser la tònica, en el segon set diferències mínimes i al final fou per a les locals, cosa que es repetí en tercer que, fins i tot precisà de diversos desempats i al final se l’emportaren les solleriques.
Va ser la clau, ja que en el 4t les de Pòrtol acusaren la pèrdua del set i les solleriques el sentenciaren per la via ràpida».
(Soller,7019,5 XI ’21)

Compartir noticia en redes sociales?
Facebook Twitter
ARTÍCULOS RELACIONADOS

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí

spot_img

Últimas noticias

Comentarios