Publicidad
InicioGENTE/VIDAPresentació del "Calendari Folklòric de Mallorca", del P. Rafel Ginard

Presentació del “Calendari Folklòric de Mallorca”, del P. Rafel Ginard


BMM


 

Avui, 27 de juliol, a les 20 h.a l’església parroquial de Sant Joan, tendrà lloc la presentació del segon volum d’aquest Calendari, dedicat a l’estiu. Es tracta d’una compilació de sabers relatius a tradicions, costums, rituals, meteorologia, tasques agràries, santoral i molts més continguts d’arrel tradicional que el P.Ginard va recopilar entre 1951 i 1958, alhora que recollia material per a la seva magna obra “Cançoner Popular de Mallorca”. En altres indrets trobam aquest tipus de costumaris com a font d’informació i documentació de la cultura immaterial. És el cas del “Costumari català”, de Joan Amades, que aquí encara no s’havia publicat.

@ 02
Entre moltíssims d’altres temes, el volum corresponent a l’estiu tracta de les festes patronals de MARRATXÍ, dedicades a Sant Marçal.
L’edició, dirigida per l’equip de la Fundació Mallorca Literària, amb Carme Castells i Joana M.Serra com a coordinadores del projecte, ha anat a cura dels especialistes Andreu Ramis i Miquel Sbert. Les il·lustracions -que també acompanyen aquest escrit- són del dibuixant Toni Galmés.

La presentació d’avui, endemés de les persones esmentades, comptarà amb la consellera de Cultura, Isabel M. Busquets, amb el batle de Sant Joan, Francesc Mestre i amb l’editor de Saïm edicions, Tolo Albertí.

pollença

Compartir noticia en redes sociales?

Facebook Twitter

ARTÍCULOS RELACIONADOS

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí

Publicidadspot_img
spot_img

Últimas noticias

Comentarios

Compartir noticia en redes sociales?
Facebook Twitter