SINCRONISMES… Teatre, òpera i ciència, immillorable combinació

marzo 29, 2017
von Negely
Biel Massot i Muntaner.-

(Per a una millor comprensió del text, per favor, situau-vos mentalment, al passat dilluns 27 de març, Dia Mundial del Teatre…)

Teatre, òpera i ciència, immillorable combinació. Precisament avui, 27 de març, hom celebra arreu el Dia mundial del Teatre, durant el qual, des de 1962, són organitzats diversos esdeveniments teatrals per commemorar-lo. Un dels més importants és la circulació del Missatge Internacional del Dia Mundial del Teatre a través del qual, per invitació de l’ITI -Institut Internacional del Teatre-, una figura important d’aquest món comparteix les seves reflexions sobre el tema del Teatre i la cultura de la pau. Enguany, Isabelle Huppertl’esdeveniment principal s’ha celebrat al saló de la UNESCO a París i l’autora del missatge ha estat l’actriu Francesa Isabelle HUPPERT.

D’altra part, cal tenir present que tal dia com avui de fa dos-cents anys, el 27 de març de 1817, va néixer el botànic suís Carl Wilhelm von Nägeli, famós perquè va descobrir els cromosomes i perquè va ser ser la persona que desanimà el naturalista Gregor Mendel per a continuar treballant en la genètica.

I, finalment, no podem oblidar que fa cent anys que el 27 de març fou estrenada al Gran Teatre de Montecarlo l’òpera La rondine -L’oronella- de Giacomo Puccini. De la qual sentirem un fragment tot seguit, interpretat per la soprano Leontyne Price.

 

 

Tot això passava, mentre el mateix març de  1967 -fa 50 anys- a Marratxí renoven el Consell municipal de Sanitat d’aquesta manera:

President: el batle, Antoni Moyà Borràs

Secretari: el cap local de sanitat, Sebastià Seguí Traid (metge)

Vocals:

El metge d’APD, Santiago Borràs Villalonga

El farmacèutic titular(sic), Margalida Salvà Tomàs

El veterinari titular, Josep Aguiló

El metge d’exercici lliure designat per la «Jefatura local del Movimiento», Gerard Bernabeu Balaguer

El mestre de primer ensenyament Joan Sans Miralles

El regidor representant de l’Ajutament, Antoni Company Quetglas

El Secretari de l’Ajuntament, Bartomeu Riera Antich

Compartir noticia en redes sociales?
Facebook Twitter

Escribe un comentario

(*Opina y comenta siempre desde el respeto. Sin insultos, ofensas, descalificaciones personales y/o injurias. www.diariodemarratxi.com se reserva el derecho a no publicar comentarios inapropiados, contrarios a las leyes o lesivos. )

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos necesarios están marcados *

Puedes usar las siguientes etiquetas y atributos HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>